D’Alembert systemet

Jean le Rond d'Alembert

Jean le Rond d’Alembert (1717-1783)

Även om roulette i huvudsak är ett slumpspel, så är det ju samtidigt en lek med siffror som människor sedan spelets uppkomst har försökt förutse och kontrollera genom olika roulette system. En av de som faktiskt lyckades komma på en taktik som än idag är populär var den franska matematikern och filosofen Jean le Rond d’Alembert. Han utgick ifrån teorin att varje satsning jämnar ut sig i längden precis som att det alltid finns jämvikt i naturen, och att man därför genom sina satsningar kan påverka den slutgiltiga vinsten.

Så fungerar systemet

D’Alembert betting system är lika enkelt som det är finurligt, och grundar sig på teorin att om du slänger ett mynt på golvet och det hela tiden blir klave så kommer det till slut bli krona, och på samma sätt kommer en roulette satsning som slutar med förlust få motsatt resultat någon gång längre fram under spelets gång. Därför menade Jean le Rond d’Alembert att man kunde anpassa sina satsningar på ett strategiskt sätt, där man minskar sina satsningar ju mer man vinner och ökar dem när man förlorar. På så sätt planerar man framåt och skapar balans i förlust och vinster. D’Alembert betting system påminner till viss del om Labouchère systemet, där man också satsar mer vid förlust för att försöka kompensera förlusten med vinst. Men i detta system har man på förhand bestämt exakt hur mycket man vill vinna, eller kan förlora, och delar upp denna slutsumma i ett antal delsummor som man satsar.

Fördelar och nackdelar

Jean le Rond d’Alembert var ju som nämnt inte bara matematiker utan även filosof, så även om hans roulette strategi är fascinerande och kreativ så kan man inte till hundra procent lita på den på samma sätt som man kan med en matematisk ekvation. Precis som många andra roulette betting system har denna inte helt lyckats knäcka koden kring hur man överlistar roulette. Men, den kan fortfarande vara ett smart sätt att spela mer taktiskt och genomtänkt.

Sammanfattning

D’Alembert som roulette strategi är en offensiv dobbleristrategi där du är försiktig vid vinster så att du sedan har råd att vara modig och satsa mer vid en förlust, då strategin utgår ifrån att det alltid i slutändan finns jämvikt. Detta system ger dig en smart struktur till spelandet, men man får man inte glömma att slumpen alltid har sista ordet när det kommer till detta spel.

>> läs mer:  Labouchère systemet