Labouchère systemet

rouletteDet finns många mer eller mindre finurliga och effektiva roulette betting system som kan öka vinstchansen och spelglädjen för detta klassiska och populära hasardspel, men Labouchère systemet tillhör ett av de mest välkända och utvecklades av en spelglad fransman på 1700-talet. Tanken bakom denna roulette strategi är att på förhand bestämma vilken summa man satsar på att vinna, och anpassa varje satsning efter detta slutmål.

Hur systemet fungerar

Labouchère betting system är inte så komplicerat att lära sig, utan handlar om att på ett smart och målmedvetet sätt satsa utifrån ett huvudmål, det vill säga en summa man är ute efter att kamma hem och delar upp i ett antal delsummor för varje satsning. Vid en förlust så anpassar man nästa satsning utifrån detta uppsatta mål, så tanken är alltså att då alla satsningar i längden jämnar ut sig behöver man inte hänga läpp vid en förlust utan omrevidera sina siffror och slutsumma till nästa delsatsning. Systemet kallas också för utsläckningssystemet, då man alltså tar bort två delsummor ifrån sin önskade slutvinst för varje förlust.

Fördelar och nackdelar

Något som är mycket bra med denna dobbleristrategi är att du spelar på ett organiserat sätt, och hela tiden håller siktet på ett huvudmål istället för att göra fullständigt godtyckliga satsningar och låta pengarna rinna iväg. Då du tar ett par sekunder att tänka till och anpassa varje satsning utifrån hur den förra gick för att se till att det jämnar ut sig är denna form av roulette strategi något av en genomtänkt matte ekvation, och om du till slut förlorar så är detta en fastställd summa som du på förhand har räknat ut att du har råd att förlora. Nackdelen är bara densamma som varje spelstrategi har, det vill säga att den inte någonsin till hundra procent kan garantera vinst. Men det kan ju ingen strategi, och spänningen i att aldrig helt veta hur spelet ska sluta är ju faktiskt halva nöjet.

Sammanfattning

Labouchère betting systemet är kul att prova för dig som med jämna mellanrum spelar roulette, och vill utnyttja ett smart knep som dessutom ser till att ditt spelande är medvetet, kontrollerat och genomtänkt. Håll dock i minnet att slumpen alltid finns med i bilden, så även om denna strategi är ett bra hjälpmedel och väl värd att lära sig mer om så är utgången i ett roulettespel aldrig förutsägbar, oavsett strategi.