Roulette Regler

jetonOlika roulettebord har olika roulette regler, så det är viktigt att ta reda på vilka regler som gäller vid just det bord man vill spela vid. Generellt sett brukar det dock inte röra sig om några enorma skillnader, och den som till exempel är van vid europeisk roulette brukar tämligen snabbt förstå vad som pågår vid ett franskt roulettebord även om reglerna för call bets kan vara lite förvirrande till en början.

se även >> Roulette odds

Dealern vid ett roulettebord snurrar alltid hjulet åt ett håll och skickar iväg kulan åt det motsatta hållet – detta är en viktig roulette regel eftersom det spelet mer oförutsägbart. Hjulet är försett med ett antal fack – på ett europeiskt och franskt roulettehjul är de 37 stycken till antalet och numrerade från 0 till 36 – och när kulan tappar fart landar den i något av facken.

På själva roulettebordet kan du göra dina satsningar. Exempel på enkla satsningar som man inte behöver kunna särskilt många roulette regler för att genomföra korrekt är satsning på ett visst nummer, satsning på röd eller svart, och satsning på udda eller jämnt. Satsning på röd/svart eller udda/jämnt betalar bara ut jämna pengar medan en satsning på ett enskilt nummer enligt internationella rouletteregler betalar ut 35 gånger insatsen.

Här ser du de internationella roulette reglerna för utbetalning för olika satsningar. Observera att det står varje casino fritt att tillämpa andra roulette regler om de så önskar.

  • Ett nummer Plain (straight up) 35 ggr insatsen
  • Två nummer Cheval (split) 17 ggr insatsen
  • Tre nummer Transversal (street) 11 ggr insatsen
  • Fyra nummer Carré (corner) 8 ggr insatsen
  • Sex nummer Simple (six line) 5 ggr insatsen
  • Tolv nummer column/dozen 2 ggr insatsen
  • Arton nummer red/black odd/even 1 ggr insatsen